0
0

Drukschakelaar FF4, 0.07 - 4 bar

Productomschrijving

Drukschakelaar met Perbunan membraan voor olie, water en lucht.
Drukaansluiting: H (G 3/8" binnendraad, DIN ISO 228/I), silumin.
VDE 0660, IEC 337-1, IEC 553-1.

Toepassing
Persluchttechniek, watertechniek, bouwmachines, waterblussystemen en oliedrukbewaking.

Beschrijving
De TIVAL-drukschakelaars van de FF4-serie kunnen universeel worden gebruikt.
De apparaten kunnen als volgt worden gebruikt:
Bewaking en regeling van de druk van vloeistoffen en gassen in pijpleidingen, boilers, drukvaten en apparaten.
Taken in procesregeling, koeling, persluchttechnologie en hydraulische toepassingen.
Drukbewaking van koel- en smeersystemen van diverse machines.
Automatisch schakelen van compressor- en pompmotoren, bijv. voor watertoevoer, hulppompen, brandblusapparatuur en persluchtsystemen.

Functie
De druk van het te bewaken medium drukt bij de sensor tegen een vlak membraan, een balg of een zuiger (afhankelijk van het drukbereik).
Een hefboom- en veersysteem maakt fluttervrij schakelen mogelijk met behulp van een cascade-snapschakelaar. Als er geen druk op het sensorelement is, is contact 1-2 gesloten. Dit kan worden gebruikt als een "AAN"-signaal voor een pomp of compressor.
Als de druk boven het bovenste schakelpunt komt, opent contact 1-2 en wordt contact 1-4 gesloten. De aangesloten motor wordt uitgeschakeld. Contact 1-4 wordt vaak gebruikt als een "UIT"-schakelaar. Contact 1-2 wordt weer gesloten als de druk onder het vooraf ingestelde onderste schakelpunt zakt. Met een schroevendraaier kunnen het bovenste en onderste schakelpunt onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. Beide schakelpunten zijn gemakkelijk af te lezen op de schaalverdeling.
Wisselschakelaar met handmatige reset min.
Als de druk onder de ingestelde waarde zakt, opent contact 1-4 en sluit contact 1-2 en vergrendelt. Als de druk boven de ingestelde waarde is gestegen, kan het contact worden ontgrendeld via de handmatige resetknop. Wisselcontact met handmatige reset max.
Wanneer de druk boven de ingestelde waarde stijgt, opent contact 1-2 en contact 1-4 sluit en vergrendelt. Als de druk onder de ingestelde waarde is gezakt, kan het contact worden ontgrendeld met de handmatige resetknop. Drukaansluiting, druksensorelement, schakelmechanisme en elektrische aansluitingen zijn gemonteerd op een lichtmetalen gegoten basisplaat. Het verzegelbare transparante deksel beschermt de schakelaars en weegschalen tegen omgevingsinvloeden.

Productspecificaties

Artikelnummer
91150

Previously viewed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »